Fototips!

Här kommer lite fototips till fotointresserade :)
1.Se till att ha bra ljus! Om det är för mörkt för din kamera blir det oftast gult och det är inte snyggt. Blixt ska man helst inte använda i mörka rum då det blir väldigt överdrivet, alla blir vita i ansiktet och får röda ögon...

2. Ha lite zoom! Inte jätte mycket zoom, om det är en porträttbild, men liite zoom ska man ha, annars ser det konstigt ut.

3. Jämför dig inte med andra! Det är inte bra att jämföra sig med andra och tänka "Det där klarar jag aldrig av" eller "sådär snyggt kan jag inte fota", för det sänker bara ditt "fototroende".

4. Vitbalans! Tänk på att ha bra vitbalans, så det ser klart ut i bilden istället för det ser lite gulaktigt ut.

5. Ställ in kameran efter motiv! Ska du fota Macro? Sätt på Macro filtret då! Det är bäst och specialiserat för just det motivet du ska fota.

6. Objektiv! Man behöver inte direkt köpa nya objektiv om man är nybörjare inom fotografering, men om man fotar mycket kan det vara mycket användbart. Innan du köper ditt objektiv får du tänka på vad du brukar fota. Fotar du mycket porträttbilder? Då kan du köpa ett "porträtt objektiv" med hög bländare som gör att det ser väldigt suddigt ut i bakgrunden och mer fokus på ansiktet.

Hoppas ni gillade mina fototips! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0